DSC_1021

Klatrebaner med Slacklines – Kursus hvor lærere, pædagoger eller andre faggrupper kan lære at bygge klatrebaner til børn og unge.

Slacklines er nylonliner som hurtigt kan spændes stramt op imellem træer og danne gangbroer. Forskellige hjælpeliner og opstillinger varierer sværhedsgraden og alle kan være med. Det gælder om, at komme så langt som muligt, på en bane der hvor sværhedsgraden stiger fra sektion til sektion. Røres jorden må man forfra. Til at starte med kan der deles hold på tre personer, som skiftedes til at klatre og være støttepersoner, uden at røre, på hver side af personen på linen. På den måde kommer der et element af gensidig afhængighed og tillid ind i aktiviteten. Opmuntrende ord og gode råd opstår naturligt ledsaget af en samhørighed omkring opgaven i den lille gruppe.

DSC_0958På Dragør Skole blev der bygget en klatrebane om morgenen. I løbet af skoledagen blev denne besøgt af skolens klasser i den understøttende undervisning.

Til et træklatrearrangement med Frederiksberg Ungdomsskole blev der hurtigt lavet en bane, som kunne underholde den del af holdet der ventede på at komme op på de topsikrede klatreture.

Slackline klatrebanen blev sat op som en teambuilding opgave til et stort arrangement i skoven ved Dragsholm Slot.

• Alle kan lære at lave en klatrepark med slacklines – Intet instruktørkrav.

• Mange kan være i gang på en gang  – En halv meter over jorden.

• Lav baner som kun kan klares med samarbejde – Her klatrer ingen alene.

• Meget hurtig opsætning – lav en flot klatrepark på under 20 minutter, eller lær klatrerne at bygge den selv.

• Laminerede oversigtskort viser mulighederne og giver nye ideer til forhindringer i klatreparken.

Kontakt UdNu og Kasper Stoholm, hvis Slackline klatrepark kunne være noget for jer.